Verslag projecten 2019

We hebben in 2019 diverse scholarship-projecten in Bara, Dhading, Kagati en Listikot uitgevoerd. Naast de scholarships hebben we dankzij onze sponsoren óók enorm kunnen helpen met de speciale projecten als de ‘schoollunch’ in Dhading, de feestmaaltijd in Bara en ‘Eco-imkeren’ op de Vajra Academy.

Bara

We hebben dit dorp, gelegen tegen de Indiase grens, omarmd en voor 224 kinderen het verschil kunnen maken naar een mogelijk betere toekomst. Het betreft hier kinderen van ouders die werken in de cement- en kledingindustrie; de zogeheten ‘untouchables’.

Als stichting H4oN hebben we als eerste doelstelling het mogelijk maken van onderwijs voor de allerarmste kinderen in Nepal door middel van een scholarship. Maar soms merken we dat er extra hulp nodig is, zoals de nieuwe watertank in Bara. De vorige was in een storm vernield en voor de hygiëne was de aanschaf van een nieuwe noodzakelijk maar daar was geen geld voor.

Dhading

In Dhading hebben we 123 kinderen kunnen helpen met schoolspullen, kledingsets en schoenen. In het voorjaar kwamen we in het dorpje Dhading tot de schokkende ontdekking dat de reden om naar school te gaan vooral is dat de kinderen er een maaltijd kunnen krijgen. De ouders hebben er namelijk simpelweg geen geld voor. De school probeert er nu wel in te voorzien, want op een lege maag is het namelijk slecht leren en kinderen moeten hier meestal een flink eind lopen om op school te komen. Dankzij verschillende sponsoren hebben we naast de schoolspullen en kleding, óók kookstellen, borden, bestek en grondstoffen kunnen regelen zodat de kinderen nu een maaltijd krijgen op schooldagen.

In Kagati hebben we in het voorjaar ongeveer 100 kinderen gelukkig mogen maken. Dit dorp was wel het armste wat we tot nu toe gezien hebben. Veel verstoten moeders, kind-huwelijken, polygamie en armoede… Kortom uitzichtloosheid. Maar ook levensvreugde, hoop, de wil om te leren, plezier!

Met de bijdragen van onze donateurs hebben we het voor deze kinderen mogelijk gemaakt dat ze naar school kunnen én blijven gaan. Enkel en alleen doordat ze de benodigde kleding, schoeisel en schoolspullen nu hebben gekregen. Klein gebaar, groot effect!

In Listikot hebben wederom 100 kinderen geholpen en lessen in duurzaam tuinieren verzorgd. Tegelijkertijd zijn we er een discussie gestart over de effecten van plastic op ons milieu.

Dit keer gesponsord door de Doopsgezinde Gemeente in Aalsmeer. Net als in 2018 was een deel van hun inzamelingsactie gewijd aan het Scholarship Project en opnieuw is die ‘verdubbeld’ door de gemeente Aalsmeer.

Alle berichten