Video’s

De Ceremonies (duur: 6:23).

Om te zorgen dat kinderen naar school (blijven) gaan is het van groot belang om ouders te motiveren dat toe te staan. De verleidingen om dat niet te doen zijn namelijk groot in het arme Nepal, want kinderen kunnen immers ook geld verdienen of zijn nodig op het land. Een begrijpelijke kortetermijnoplossing. Wij gaan voor de lange termijn: onderwijs. En de ceremonies bij het afleveren van de schoolpakketten en andere materialen zijn een wezenlijk onderdeel van dat motiveren.

(Nederlands, Engels & Nepalees gesproken)

Video “De ceremonies”; Het zelf afleveren van de schoolpakketten plus bijbehorende ceremonie is belangrijk om de ouders te motiveren hun kinderen naar school te laten gaan.

 

Passie voor Onderwijs (duur: 3:44).

We sluiten bij onze geboden hulp aan bij directe hulpvragen die er zijn in dorpen en we sluiten aan bij initiatieven die er al zijn in de gemeenschap.

In ‘Passie voor onderwijs’ komen bestuurders, schoolleiders en leerkrachten uit Bara en Dhading met veel enthousiasme aan het woord over onderwijs en hoe ze kinderen aan boord krijgen en houden.

(Nepalees gesproken, simultaan vertaald in het Engels)

Video “Passie voor onderwijs”; We sluiten aan bij initiatieven die er al zijn.

 

Distributie lesmateriaal in Bara (duur: 30 seconden)

Op 18 november jl. hebben onze partners in Nepal lesmateriaal gebracht in Bara. Een van hen heeft dit korte filmpje gemaakt op zijn telefoon.

 

Sponsorreis (duur: 4:17)

Deze impressie is door bestuurslid Mark van Leeuwen en zijn vriendin gemaakt tijdens de ceremonies bij de overdracht van de scholarships in 2018.

Video-verslag sponsorreis in 2018 van bestuurslid Mark van Leeuwen en zijn vriendin.