Wie wij zijn, Wat wij doen

Wij zijn gegrepen door Nepal en zijn inwoners. Het is een prachtig land, de Himalaya is van een onbeschrijfelijke schoonheid. De mensen zijn heel erg vriendelijk, toegankelijk, nieuwsgierig en veerkrachtig. Dat laatste kun je zien aan de manier waarop ze hun land weer na de verschrikkelijke aardbeving die het land in 2015 trof en waarvan de ingrijpende gevolgen nog op veel plaatsen zichtbaar zijn.

Tegelijkertijd is Nepal een van de armste landen in de derde wereld. De bewoners, m.n. in afgelegen gebieden, kunnen een steun in de rug van ons goed gebruiken.

Met de uitspraak van Confucius hierboven in gedachte gaan wij voor een betere toekomst voor Nepal voor de lange termijn: investeren in onderwijs.

Het onderwijs in Nepal is in principe gratis en toegankelijk voor iedereen, leermiddelen zijn dat niet en moeten door mensen zelf opgebracht worden.
Kinderen willen dolgraag naar school, maar mogen of kunnen dat niet altijd. Bijvoorbeeld omdat ze mee moeten werken op het land en omdat er vaak geen geld is voor de benodigde schoolkleding, schoeisel en leermiddelen. Wat niet zo verwonderlijk is als je je realiseert dat het gemiddelde dag-inkomen in Nepal € 1,50 is…
Hierdoor gaan kinderen vaak niet naar school, of ze verlaten school voortijdig.

Scholarships
Gaat het u, net als ons, aan het hart dat zo veel kinderen in Nepal door gebrek aan onderwijs en leermiddelen niet de kansen krijgen die ze verdienen? En wilt u daar iets aan doen?
Voor € 70,- 2  jaar kan een kind in Nepal naar school.
Voor dat geld kopen wij voor een kind schoolkleding, schoenen, rugtas, schriften, leerboeken, schrijfmiddelen, linialen e.d.
Wij ondersteunen ook voorwaardenscheppende faciliteiten op de scholen waarvoor in de community’s geen geld is. Denk hierbij aan whiteboard, stiften en watertanks.
Wilt u meer weten? Op deze website vindt u informatie en voorbeelden over wat ons drijft en hoe we het geld besteden en welke keuzes we hierbij maken.

Afgelegen
Als Stichting Hart4onderwijsNepal richten wij ons op fondsenwerving om schoolkinderen in arme afgelegen gebieden in Nepal te voorzien van scholarships en schoolmateriaal.

Tot nu toe hebben we schoolpakketten en ondersteuning geleverd in:

  • Listikot (meerdere keren, meerdere scholen en meerdere locaties)
  • Ramkot
  • Dhading (meerdere keren, meerdere scholen en meerdere locaties)
  • Kagati
  • Mulpani (gehandicapte kinderen)
  • Pokhara (dovenschool)
  • Sindhupalchok
  • Bara
  • Kathmandu/Patan