Steun ons

Eenmalige schenking

Dankzij uw bijdrage kunnen wij kinderen in Nepal, door onderwijs, een kans op een beter leven geven. Alle donaties zijn welkom; klein en groot! Met een bijdrage van € 70,- kunnen wij het zelfs mogelijk maken dat 1 kind naar school kan gaan, compleet met een uniform, schoenen en een rugzak met voor een jaar lesmateriaal. Ook kleinere bedragen worden natuurlijk aan onderwijs besteed.

Het geld komt goed terecht. Stichting Hart4onderwijsNepal heeft nauwelijks overheadkosten. Vrijwel alle kosten worden betaald door een aantal donateurs of in natura geschonken. En er wordt geen salaris of onkostenvergoeding uitbetaald aan het bestuur. Wij zorgen ervoor dat de schoolspullen daadwerkelijk aan de scholen en kinderen worden overhandigd. We controleren of de kinderen daarna ook naar school blijven gaan.

U kunt ook ‘ambassadeur’ worden en een inzameling of actie organiseren voor steun aan Hart4onderwijsNepal. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we hebben er ervaring mee en denken graag met u mee.

Ouder meisje helpt haar zusje met aankleden.

Periodieke schenking

Wist u dat de Belastingdienst graag meebetaalt aan uw gift? Dat komt omdat wij sinds 2017 de ANBI-status hebben (ANBI = Algemeen Nut Beogende Instelling)

Normaal gesproken zijn donaties aan goede doelen van de belasting aftrekbaar als die hoger zijn dan 1% van uw bruto-inkomen. Maar indien u uw bijdrage aan ons omzet in een periodieke schenking is uw gift volledig aftrekbaar.

Dat is fijn want structurele steun is erg belangrijk. Zo kunnen we duurzaam investeren in onderwijshulp met een blijvend karakter, vooral daar waar dat het hardst nodig is.

De voordelen van periodiek schenken:

  • Uw jaarlijkse donaties zijn aftrekbaar. Dus ook giften kleiner dan 1% van het bruto-inkomen.
  • U krijgt dan een groot deel (tot 49,5%) van uw donatie terug van de Belastingdienst.
  • Uw gehele gift komt ten goede aan stichting Hart4onderwijsNepal omdat goede doelen met een ANBI-status geen schenkbelasting hoeven te betalen.

Wat zit er allemaal in die rugtas?

Voorwaarden periodieke schenking
Een periodieke schenking levert belastingvoordeel op als het voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je doneert 5 jaar (of langer) een vast bedrag per jaar, dat kan elk bedrag zijn;
  • De schenking wordt vastgelegd in een onderlinge schenkingsovereenkomst. Een periodieke schenking hoeft niet vastgelegd te worden in een notariële akte.

Neem hiervoor contact op met de Stichting Hart4onderwijsNepal, wij helpen graag!

Doneren als bedrijf

Stichting Hart4onderwijsNepal steunen als bedrijf? Dat kan. U helpt ons daarmee enorm om onze doelen te realiseren. U kunt direct aan ons schenken. Dat kunt u doen met belastingaftrek.
U kunt ook een actie op touw zetten. U creëert hiermee tegelijkertijd een gezamenlijke maatschappelijke verbindende activiteit voor uw personeel; een win-win situatie!
We hebben hier een aantal ideeën op een rijtje gezet. Maar wie weet heeft u al zelf een heel goed idee. We denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op.

Nalaten aan Hart4onderwijsNepal

Een testament opstellen is een persoonlijke en geen eenvoudige beslissing. Het is afhankelijk van uw persoonlijke wens en situatie. Wanneer u nalaten aan H4oN overweegt zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun u een deel van uw erfenis schenken, of geld en/of goederen legateren aan H4oN. Uw notaris helpt u graag verder. Wij kunnen u ook verder helpen in dit proces en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

                         Het scholarship-pakket.