Sponsoractie voorbeeld

Een van onze sponsor acties

Kinderen in Zeist werken om kinderen in Nepal naar school te laten gaan

Het  voorjaar 2022 hebben de drie bovenbouwklassen van Jenaplan-school Het Spoor in Zeist bedrijfjes opgericht om geld te verdienen voor ons werk  in Nepal. Onder leiding van initiatiefneemster leerkracht Ingeborg Geelhoed zijn zij gaan werken om kinderen in Nepal naar school te laten gaan. Dat werd heel serieus opgepakt. In groepjes van drie hebben zij enthousiast de activiteiten bedacht voor hun ondernemingen en businessplannen opgesteld. En om de verkoop te ondersteunen moesten ze ook een website bouwen. Dat ze dat met enorm veel plezier hebben gedaan bleek wel uit hoe ze er met pretoogjes over vertelde. En ze hebben er ook nog eens veel van geleerd.

Verkoop van tassen

Kiek, Floortje en Guusje op de foto hebben blanco canvas tassen ingekocht en deze bedrukt en beschilderd en voor vijf euro per stuk verkocht. De jongens Thijs en Cayden hebben een hondenuitlaatcentrale opgericht. En toen ze tijd over bleken te hebben zijn ze ook nog hokken van huisdieren gaan schoonmaken.

Een cheque van € 2000,-

Met heel veel trots hebben de kinderen namens al hun klasgenoten onze stichting op 12 april 2022 een cheque van maar liefst € 2000,- overhandigd. Het bedrag is besteed aan schoolpakketten, waardoor maar liefst 29 kinderen een jaar lang onderwijs kunnen genieten. Namens de kinderen en hun ouders in Nepal voor de kanjers van Jenaplan-school Het Spoor: hartelijk dank!

(Op de foto: v.l.n.r Kiek, Floortje, Guusje, leerkracht Ingeborg Geelhoed, Thijs, Cayden en voormalig bestuurslid Aart van Asperen)

Alle berichten