COVID in Nepal, wij gaan door!

De situatie in Nepal wordt gelukkig langzaam beter.
Sancha Ram Tamang, onze man in Nepal, en Udit Bhatta van de Vajra Academy in Kathmandu, hebben er voor gezorgd dat onze speciale projecten zoveel mogelijk doorlopen. Dat geldt bijvoorbeeld voor ons bijenproject en ons bibliotheek leesplan.
Omdat we zelf in 2021 nog niet naar Nepal konden, hebben we Sancha en Udit gevraagd om in Bara lesmateriaal te bezorgen. Op 18 november jl. was het zo ver.
Bara is een dorp dat zelfs voor Nepalese begrippen bijzonder arm is. We zijn enorm blij dat we daar dankzij onze sponsoren een bijdrage hebben kunnen leveren aan de opstart van de school. We hopen dat hierdoor alle kinderen weer naar school kunnen komen. Zie ook de door een van onze mensen gemaakte korte opname van de uitreiking die als derde video staat op onze videopagina.

Foto: Lesmateriaal voor de kinderen in Bara, november jl.  ->

Nieuwe projecten

We hebben de Corona-tijd gebruikt om nieuwe, duurzame, projecten op te zetten waarmee we de basis voor goed onderwijs ondersteunen. Voor Nepalese kinderen is het heel belangrijk dat ze goed Engels spreken en schrijven. Één van onze initiatieven betreft de verbetering van het niveau van de Engelse les. Kinderen krijgen dat vak op de staatsscholen van hun eigen leerkrachten. Die docenten beheersen het Engels meestal matig. Daarom onderzoeken we nu hoe we de leerkrachten in de afgelegen gebieden op onze kosten het best kunnen ondersteunen om hun Engels structureel te verbeteren. Wij starten met een pilot en gaan dat volgend jaar uitrollen in de dorpen waar wij actief zijn.

Komend najaar gaan we zelf weer naar Nepal toe om deze nieuwe projecten te begeleiden en gaan we weer voor veel nieuwe kinderen school-pakketten brengen om zo voor hen onderwijs mogelijk te maken.

 

Alle berichten