COVID en Denque in Nepal, maar wij gaan door!

Vanwege de vanuit India naar Nepal overgeslagen tweede golf COVID-19 en uitbraak van Dengue, is er eind april in Nepal opnieuw een totale lock-down ingesteld. Zelfs het hele openbaar vervoer ligt tot nader order plat. Dus zijn de scholen, die na de eerste golf voorzichtig open gingen, opnieuw gesloten.

Dat betekent dat we helaas voorlopig weinig school-pakketten (scholarships) kunnen afleveren. Sancha Ram Tamang, onze man in Nepal, en Udit Bhatta van de Vajra Academy in Kathmandu, zorgen er voor dat onze speciale projecten wel zoveel mogelijk doorlopen. Dat geldt bijvoorbeeld voor ons bijenproject en ons bibliotheek leesplan.

Nieuwe projecten

Daarnaast gebruiken we deze tijd om nieuwe, duurzame projecten op te zetten waarmee we de basis voor goed onderwijs ondersteunen. Voor Nepalese kinderen is het heel belangrijk dat ze goed Engels spreken en schrijven. Één van onze initiatieven betreft de verbetering van het niveau van de Engelse les. Kinderen krijgen dat vak op de staatsscholen van hun eigen leerkrachten. Die docenten beheersen het Engels meestal matig. Daarom onderzoeken we nu hoe we de leerkrachten in de afgelegen gebieden op onze kosten het best kunnen ondersteunen om hun Engels structureel te verbeteren. Wij starten met een pilot en gaan dat volgend jaar uitrollen over de dorpen waar wij actief zijn.

En zodra de situatie in Nepal het toestaat gaan we weer voor kinderen onderwijs mogelijk maken door school-pakketten te brengen.

Foto: Kinderen in de rij voor een boek van de mobiele bibliotheek ->

 

Alle berichten